• Belföld
Faktor

Újabb fejlemények a Teréz körúti robbantás ügyében, ez történhet

Várhatóan terrorcselekmény előkészületével is meggyanúsítják a Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét. Így ha P. Lászlót elítéli a bíróság, húsz év helyett akár életfogytiglan tartó büntetést is kaphat.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) pénteken folytatja a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának kihallgatását - értesült a Magyar Idők.

Fotó: MTI - Mihádák Zoltán

Fotó: MTI - Mihádák Zoltán

Szikinger István ügyvéd a lapnak elismerte, hogy védencét újabb kihallgatásra idézték, de nem tudott beszámolni arról, hogy mi miatt. Simon Richárd, a KNYF helyettes szóvivője pedig nem kívánta kommentálni az értesülést.

P. Lászlót eddig előre kitervelten több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsították. A terrorcselekmény előkészületének bizonyítását a lefoglalt robbanóanyag és további pokolgépek készítéséhez felhasználható elektronikus alkatrészek alapozhatják meg.

A 24 éves férfi idén február 18-án beismerte, hogy tavaly szeptember 24-én késő este a fővárosi Teréz körút-Király utca sarkán saját készítésű, szöges bombával támadt egy gyalogos rendőrjárőr párosra, amelynek nőtagját életveszélyesen, férfi tagját súlyosan megsebesítette. A rendőrök nyolc hónap után, idén júniusban álltak újra szolgálatba. P. László beismerő vallomása során részletesen beszámolt az előkészületekről.

Kommentek:

Top 0