• Belföld
Faktor

Teréz körúti robbantás: megszólalt az elítélt testvére, megrázó dolgokat mondott

Sanyarú gyermekkorukról vallott.

Forrás: MTI-Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI-Szigetváry Zsolt

A Teréz körúti robbantásért elítélt férfi és húga összetartó testvérek, összekovácsolta őket a sanyarú gyerekkor.

A 23 éves lány, Dorottya a Best Magazinnak szólalt meg. "Két és fél éve fenekestül felfordult az élete. Épp hazaért fővárosi albérletébe az egyetemről, megfürdött, pizsamába bújt, amikor bekopogtak hozzá a rendőrök" - mondta Dorottya, aki nagyon megijedt, amikor megtudta, hogy gyilkossági kísérlet miatt tartanak házkutatást, ugyanis azt hitte, hogy a családját vagy a lakótársát támadták meg.

Mint mondta, miután tisztázódtak a történtek, napokig azt sem tudta, mit gondoljon, hisz jó embernek ismerte a bátyját. Testvére állítja, nem érti, mi történt vele, Dorottya pedig hisz neki.

A lány sanyarú gyerekkorukról is beszélt: szüleik elváltak, a bíróság pedig az anyjuknak ítélte őket, pedig elmondása szerint az asszony alig foglalkozott velük. "Gyakran napokra a barátnőinél hagyott minket, volt, hogy koszos zoknit adott ránk. Egyáltalán nem kötődtünk hozzá, ráadásul egy idő után nem hagyta, hogy apánkkal találkozzunk, aki ezért úgy döntött, kicsempész minket Uruguayba. Jól tette, hogy kivitt minket. Én négyéves voltam, a bátyám hét. Csak egymásra számíthattunk, egyikünk sem beszélt idegen nyelveket."

Dorottya szerint akkor jó életük volt, de ez nem tartott sokáig, ugyanis felélték a pénzt, amit apja itthon a lakásért, kocsiért és cégért kapott, így haza kellett jönniük. Itthon dönthettek, hogy kivel szeretnének élni, ők pedig apjukat választották.

Mint mondta, tiniként is jól kijöttek testvérével, aki sosem bulizott, nem szerette az alkoholt. Ehelyett motorozott, kertészkedett, nyugodt életet élt, és volt pár barátja, akiket nagyon megbecsült. Barátnője is volt, akiről azonban csak Dorottya tudott a családból.

A bűntény előtti időszakban már nem tartották rendszeresen a kapcsolatot: "Akkor költözött le Homokkomáromba, a telkén karácsonyfákat nevelt, én pedig akkor kezdtem az első évemet az egyetemen." Dorottyát nagyon megviselték a történtek, de hisz testvére ártatlanságában.

Kommentek:

Top 0