• Belföld
Faktor

Csak ekkor fog megszólalni a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja

Továbbra sem tett vallomást a robbantással gyanúsított P. László, de a tárgyaláson lehet, hogy végre megszólal.

"Csak a tárgyaláson, ha lesz egyáltalán, és a sajtó jelenlétében kíván elmondani az ügyben „egy-két dolgot” az ügyfelem" – mondta a Magyar Időknek Brunner Tamás ügyvéd, a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának védője.

Fotó: MTI - Szigetváry Zsolt

Fotó: MTI - Szigetváry Zsolt

Ennél konkrétabban azonban nem beszélhet P. László terveiről. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével, valamint robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsítja P. Lászlót. Más bizonyítékok mellett DNS-egyezés is alátámasztja, hogy tavaly szeptemberben saját készítésű, szögekkel megerősített hatású pokolgépet robbantott távirányítóval a fővárosi Teréz körúton. A merényletben két rendőr súlyosan megsérült. P. László azóta sem kíván vallomást tenni, az ügyészeknek csak annyit mondott, nem ő robbantott.

Egy névtelenséget kérő kriminalista szerint P. László védekezési taktikájának része lehet az, hogy megpróbálja a számára kedvező irányba befolyásolni a közvéleményt. A kriminalista szerint a gyanúsított biztos, hogy tud valamit a robbantásról, és elképzelhető, hogy csak mostanra mérte fel, milyen következményei lehetnek annak, ha bűnösnek találja a bíróság.

Kommentek:

Top 0