• Belföld
Faktor

Megvizsgálták a Teréz körúti robbantás gyanúsítottját: börtönbe mehet

A második elmeorvosi vizsgálat sem talált büntethetőséget kizáró okot.

Fotó: Mihádák Zoltán - MTI

Fotó: Mihádák Zoltán - MTI

Befejeződött P. László második elmeorvosi vizsgálata, a 24 éves férfit már az Ideg- és Elmemegfigyelő Intézetből (IEMI) visszaszállították a Venyige utcai börtönbe. Az igazságügyi orvos szakértők a második vizsgálat során sem találtak büntethetőséget kizáró okot, ezért az ügy vizsgálata vádelőkészítési szakba léphet - írja a Magyar Idők.

Az eddigi információk alapján a KNYF előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és robbanóanyaggal visszaélés miatt fog vádat emelni P. László ellen. Ha bűnösnek találják, akár életfogytiglani fegyházat is kaphat.

P. László márciusban három napon át tett vallomást: ekkor beismerte, hogy ő robbantott 2016. szeptember 24-én este a fővárosi Teréz körút–Király utca sarkán. A támadásban életveszélyesen megsebesült egy rendőrnő, férfi járőrtársát pedig súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A férfi azt nem árulta el, miért robbantott.

P. László március 31-én dühöngeni kezdett a cellájában, a berendezés egy részét összetörte - a büntetés-végrehajtás ekkor szállította át az IEMI-be, újabb elmeorvosi vizsgálatot kérve.

Kommentek:

Top 0