• Belföld
Faktor

Megvan a Teréz körúti fura férfi

A rendőrök szerint nem volt tettestársa a Teréz körúti merénylőnek. A nyomozók megtalálták és tanúként kihallgatták azt a férfit is, aki az elsőként közzétett, és a robbantás előkészületeit, valamint magát a detonációt bemutató 18 perces videóban félreérthetően viselkedett.

A férfi a tetteshez hasonlóan látszólag céltalanul járkált a helyszínen, majd egy pillanatra megállt a kapualjban várakozó merénylő mellett. A felvételen úgy nézett ki mintha mondott volna neki valamit. Utána visszasétált a körúton az Oktogon felé, és a térfigyelő felvételén balra alul várakozott.

Többször a merénylő felé nézett, megbámulta a mellette elhaladó rendőröket, a robbanás után pedig felkapta mindkét kezét az ég felé, mintha örült volna, és elszaladt. Felmerült, hogy köze van a merénylőhöz, mivel aznap este furcsán viselkedett, ám a rendőröknek azt mondta: barátnőjét várta, aki késett. Kihallgatása után kiderült, alibije tényleg igaz – írja a Magyar Idők.

A merénylőt még keresik.

A merénylőt még keresik.

Azt a kerékpárost azonban még mindig keresik, aki a robbantás előtt elhaladt a Teréz körúti helyszínen, a járdán. Őt szintén tanúként akarják kihallgatni. A merénylőre ránézett, mikor elment mellette, ezért nem zárható ki, hogy pontosan látta a keresett férfi arcát.

Ugyancsak tanúként szeretnék kihallgatni azt a férfit, aki a merénylet estéjén a Dob utca 63. alatti Queen’s Court Hotel & Residence-ben szobafoglalásról érdeklődött, aztán a hotellel szemben a Dob utca 60. alatt lévő Rebo Bár szórakozóhelyen járt. A világos alapszínű sportcipőt, zöld színű rövidnadrágot, terepmintás pólót és piros, kapucnis kabátot viselő tanúnak majdnem nekiment a merénylő, ekkor néhány tíz centiről egymás arcába néztek. A tanú a Dob utcán keresztül a Kertész utca irányába ment tovább.

A merénylő fejére az országos rendőrfőkapitány által kitűzött 10 millió forintos nyomravezetői díjnak köszönhetően tegnapig már 912 bejelentés érkezett a rendőrségre. A bejelentők személyét bizalmasan kezelik. Az eddig ellenőrzött információk még nem hoztak döntő áttörést a nyomozásban. A nyomravezetői díjat viszont egyelőre nem emelik.

Kommentek:

Top 0