• Belföld
Faktor

Ezt mondta a Teréz körúti robbantó édesapja

P. László édesapja szerint a fia nem is tud bombát gyártani, mert a repülőgép-szerelő iskolában sem teljesített jól. Hát még egy pokolgéppel.

Az apa a robbantás gyanúsítottját és testvérét, Dorottyát még gyermekkorukban vitte el anyjuktól, erről a férfi azt mondta a BEST-nek:

Együtt hoztuk meg a döntést, és csodálatos öt és fél évet töltöttünk Uruguayban. Nem véletlenül adtam fel az egzisztenciámat, és dobtam félre a korábbi életemet, hogy a gyerekeimmel újrakezdjem a világ másik végén. Meg kellett mentenem őket... nem véletlenül ítélte nekem a bíróság Lacit és Dorottyát.
A TEK felvétele.

A TEK felvétele.

Uruguayban szép életük volt, a tenger mellett laktak, az édesapa pedig akkor is tanárként dolgozott. A férfi most mégis rendkívül szomorú, nem is érti a történteket.

Laci csendes fiú... Rendszeresen beszéltünk telefonon, és semmit nem vettem észre a viselkedésén. Hallottam a híreket, miszerint konyhakéssel járt iskolába, de ez sem igaz. Tőlem kapta az első vadásztőrét, azt hordta magával tokban egy hétig, mint afféle kamasz.

Az apa meg van róla győződve, hogy Lászlónak semmi köze a robbantáshoz. Szerinte a fiúnak szélsőséges barátai, ismerősei sincsenek, és a politika sem érdekli. Vagyis semmiféle motivációja nem volt arra, hogy rendőrökre támadjon. Azt viszont rettenetes volt látni, amikor a rendőrök elkapták - mondta az apa.

Amikor láttam, hogy a fiam fején térdelnek, leszorítják, a földön húzzák-vonják, nem szégyellem kimondani, megkönnyeztem.

P. László idáig nem tett vallomást.

Kommentek:

Top 0