• Külföld

Templomban tervezett tömegmészárlást, elfogták

"Boldog leszek, száz százalékig boldog, mert erre az egész világ odafigyel majd"-mondta Mohamed Hamzeh beépített FBI ügynököknek. A 23 éves férfi legalább 30 embert akart lemészárolni egy tempolmban, elfogták.

A 23 éves Samy Mohamed Hamzeh-t a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) csalta tőrbe. Az FBI álügynökeitől a fiatal férfi két, hangtompítóval ellátott automata fegyvert vásárolt.

A letartóztatást az FBI különleges ügyosztályának munkatársa, Robert Shields közleményben jelentette be. Szeptember óta figyelték és követték Hamzeh-t, aki tavaly októberben még Ciszjordániába készült, hogy ott izraelieket öljön meg, de később megváltoztatta a terveit, és az Egyesült Államokban tervezett merényletet.

Az FBI két fedett ügynöke az iszlám hívének és harcosának adta ki magát, a férfi bizalmába férkőzött, ezért ő részletesen megosztotta velük a terveit, sőt, a két FBI-ügynök úgy tett, mintha aktívan részt akarna venni a gyilkos akcióban, a beszélgetéseiket pedig rögzítették. Ezekből kiderült, hogy Hamzeh legalább harminc embert akart megölni, és a hangfelvételen azt mondta: ha ez sikerül, akkor "boldog leszek, száz százalékig boldog, mert erre az egész világ odafigyel majd". Az akciót azért akarta megcsinálni, hogy a muszlim vallást védelmezze.

Top 0