• Belföld
MZ/X

Teljes téli palettáját felvonultatja az időjárás

Lesz napsütés, sima, ónos és havas eső, élénk szél, tiszta ég és felhősödés.

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap délután kezdetben még nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de már egyre kevesebb helyen várható csapadék: északkeleten hó, másutt általában eső, havas eső, illetve néhol hó, ónos eső.

Késő délutántól északnyugat felől ismét beborul az ég, és egyre több helyen elered az eső, illetve estétől északkeleten újra havazhat. A délnyugati, nyugati szelet napközben többfelé élénk, főként estétől helyenként már erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 9 fok között alakul, északkeletről délnyugat felé haladva lesz egyre enyhébb az idő. Késő estére 0 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap éjszaka a hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul. Hétfő délelőtt felszakadozik, csökken a felhőzet, és reggeltől már felhőátvonulások várhatók. Napközben már csak helyenként lehet zápor, hózápor. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, nagy területen viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul, délnyugaton a magasabb értékekkel.

Kommentek:

Top 0