• Tech
Faktor

A Skype ezentúl telefonhíváskor is valós időben fordít - videó

A Skype újításával ezentúl telefonhívás során is lehetőség lesz arra, hogy a program valós időben egyik nyelvről a másikra átfordítsa a mondatainkat.

Ezentúl mobil és vezetékes számok hívásakor is működni fog a Skype-nak az a funkciója, amely szinte valós időben fordítja át a beszélgetők mondatait egyik nyelvről a másikra. A funkció elkészülését bő hárommal évvel ezelőtt jelentették be, de egészen mostanáig csak a Skype-Skype hívásoknál lehetett használni – írja a hvg.hu.

Illusztráció

Illusztráció

A telefonálás e módja a Microsoft bejelentése szerint a következőképpen zajlik: tárcsázáskor be kell kapcsolni a “Translate” gombot, majd kiválasztani a kívánt nyelvet. Ezt követően, amikor a hívott fél válaszol a hívásra, egy automata hang szólal meg, ami közli vele, hogy a beszélgetés rögzítésre kerül és a szöveget egy automata fogja tolmácsolni.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A fordítás következtében az üzenetek késleltetve érkeznek meg, mivel a Translator megvárja, amíg a felhasználó befejezi a mondatát, és csak a feldolgozását követően fordítja át a kiválasztott nyelvre. A Microsoft szerint némi hiba is csúszhat a szövegbe, de alapvetően pontos a fordítás.

    A funkciót már tesztelik a fejlesztők: a fordító kipróbálható a Windows Insider programban részt vevők számára, amihez csak le kell tölteni a Skype legújabb béta verzióját és fel kell tölteni az egyenleget. A program egyelőre a következő nyelveket ismeri: angol, német, francia, spanyol, mandarin (kínai), olasz, portugál (brazil), arab és orosz. A későbbiekben azonban valószínűleg újabb nyelvekkel bővül a szolgáltatás.

    Kommentek:

    Top 16