• Tech
Faktor

Tele van a Facebook az elhunytak profiljaival, új funkciót vezetnek be

Mindenkinek lehetősége van arra, hogy hagyatéki kapcsolattartókat adjon meg.

Egy előrejelzés szerint az évszázad végére a világ legnagyobb közösségi oldalán, a jelenleg több mint 2,2 milliárd aktív felhasználóval rendelkező Facebookon több olyan profil lehet fenn, ami halottakhoz tartozik, mint amennyi az élő, aktív felhasználóké. Ebben szerepet játszik majd az, ahogy a Facebook az elhunytak fiókjait kezeli, mivel nem törlik automatikusan a profiljaikat. Ha hozzátartozónk elhunyt, kérhetjük, hogy a Facebook nyilvánítsa emlékoldallá profilját, így a továbbiakban nem tűnik fel a születésnapi emlékeztetőkben sem.

Életében viszont még mindenkinek lehetősége van arra, hogy hagyatéki kapcsolattartókat adjon meg, akik halála után rögzített bejegyzést írhatnak ki, válaszolhatnak az ismerősnek jelölésekre, megváltoztathatják a profilképet, de ez még nem jogosítja fel őket a bejelentkezésre, sem posztok, ismerősök törlésére.

A közösségi oldal nemrég kezdte el szűkebb körben élesíteni új Tributes nevű szekcióját az emlékoldalakon - írja a 24.hu. Az elhunytak oldalain ez egy külön üzenőfal-felület, ahol az ismerősök és barátok emlékeket oszthatnak meg, posztokat tehetnek közzé. Ugyan a hagyatéki kapcsolattartók továbbra sem tudnak majd belépni az elhunyt fiókjába, de ezt a dobozt is ők moderálhatják: dönthetnek a posztok láthatósági beállításairól, vagy akár törölhetik is azokat. Az újítás egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető, de heteken belül világszerte is megjelenik.

Kommentek:

Top 0