• Külföld

Tél van Hargita megyében, az utakat csúszásgátlóval szórják - videó

A hirtelen lehűlés miatt havazott és havas eső esett éjszaka Hargita megye magasabban fekvő régióiban. Szerda reggelre ezért helyenként télies útviszonyok között lehetett közlekedni.

Adrian Panescu, a Hargita megyei prefektusi hivatal szóvivőjének tájékoztatása szerint télies útviszonyok vannak a 13B jelzésű országúton, a Bucsin-tetőn, a 12C országúton, Gyergyószentmiklós és a Gyilkos-tó között, a 13A országúton Székelyudvarhely és Csíkszereda között, valamint a 12A, Csíkszereda és Kománfalva közti országút egyes szakaszain. A Madarasi Hargitán, és Hargitafürdőn is esett hó.

Illusztráció.

Illusztráció.

A román meteorológiai szolgálat adatai szerint reggel nyolc órakor Csíkszeredában plusz egy fok, a Bucsin-tetőn pedig nulla fok volt.

Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrkapitányság szóvivője szerint a forgalom nehezen haladt reggel a 12A jelzésű országúton a Szépvíz-tetőnél. Itt a rendőrség egységei biztosították a haladást.

Az útkarbantartók csúszásgátlóval szórják az utakat, a rendőrség pedig arra figyelmeztet, hogy mindenki vezessen óvatosan, főként azok, akik már lecserélték a téli gumit – írja az MTI.

Top 0