• Külföld

Teherautónyi bomba robbant az egyiptomi szállodánál

Pokolgépek robbantak kedd reggel egy szállodánál Egyiptomban, a Sínai-félszigeti el-Arís városban, három ember meghalt - jelentette az egyiptomi állami televízió.

Az egyik pokolgép az épületen belül lépett működésbe. Az első felvételeken megrongált bútorokat és üvegszilánkkal borított termeket lehetett látni.

A hotelben választási bizottsági tagok szálltak meg a tévé értesülése szerint. A CBC egyiptomi műholdas hírtévé úgy értesült, hogy a biztonsági erőknek ugyanakkor sikerült megakadályozniuk egy robbanószerrel megrakott autót abban, hogy a szállodának hajtson. A járművet még a bejárathoz vezető úton felrobbantották, mielőtt elérte volna célját. Három ember meghalt, többen megsebesültek.

A környéket most tűzszerészek vizsgálják, mivel fennáll a veszély, hogy az elkövetők további robbanószerkezeteket is elhelyeztek. Egyiptomban hétfőn ért véget a második szabad parlamenti választások utolsó szakasza. Ezért is voltak választási bizottsági tagok a szállodában. A választások biztonságára csak az említett környéken hatezer katona vigyázott, a légtérben Apache típusú katonai helikopterek köröztek, a vidéket ejtőernyősök és a hadsereg kommandós egységei figyelték- írta az MTI. 

A merényletet egyes hírek szerint az Iszlám Állam vállalta magára. Erről a legfrissebb híreket itt írta meg a Faktor.

Top 0