• Krimi
Faktor

Elhagyták, ezért megkínozta a teheneket, a borjakat se kímélte

A 19 éves farmer, Owen Nichol komoly bajba került, miután kiszivárgott egy felvétel a munkahelyéről. A kamerák ugyanis felvették, hogy súlyosan bántalmazta a védtelen állatokat.

A videókon látható, hogy az angliai Tauntonból származó Nichol folyamatosan szidta, riogatta, ütötte és rángatta a teheneket, az egyiket pedig fejbe is rúgta. A farmer a borjaknak sem kegyelmezett, azokat is megtaposta, sőt, az egyikőjüket még fel is borította.

A videó végén látható, hogy az egyik állat maradandó, vagy legalábbis lassan gyógyuló sérüléseket szenvedett, alig tud ráállni a lábára. A legnagyobb brit állatvédelmi szervezet a Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) szakembere elmondta, hogy ez volt az egyik legszörnyűbb eset, amit a 30 éves pályafutása során látott. A férfi ok nélkül bántalmazott olyan állatokat, akik képtelenek voltak megvédeni magukat.

Nichol, miután a bíróságon levetítették a videót, elismerte tettét, de azt állította, hogy csak egyszer történt ilyen vele, előtte soha nem bántotta a teheneket. A fiatal férfi elmondta, hogy azért volt zaklatott, mert elhagyta a barátnője és a nagymamája betegsége is aggasztotta.

A bíróság április 26-án hoz döntést az ügyben - írja a Metro.

Kommentek:

Top 0