• Külföld
Faktor

Téglákkal dobálták az Uber ellen tüntető taxisokat

Legalább negyvenhét embert vettek őrizetbe az Uber elleni taxistüntetéseken egy nyugat-mexikói városban. A taxisok elállták az utat, több helyen verekedés is volt.

A Jalisco szövetségi állam fővárosában, a 4,5 millió lakosú Guadalajarában történt tiltakozásokon több mint kétezer taxisofőr vett részt, akik kedd reggeltől fogva úttorlaszokkal akadályozták a közlekedést. A nap folyamán összetűzések alakultak ki a taxisok és a torlódás miatt felbőszült emberek között, akik szerettek volna haladni. Először csak kiabáltak és az öklüket rázták, de hamarosan kövekkel és téglákkal dobálták egymást.

Illusztráció: Europress-YURI CORTEZ / AFP

Illusztráció: Europress-YURI CORTEZ / AFP

Az incidensekben egy rendőr megsebesült és több autó megrongálódott.

Eduardo Almaguer jaliscói főügyész Twitter-oldalán közölte, hogy a demonstrációkon rendzavarás miatt fogták el a negyvenhét embert.

Az amerikai Uber ellen több országban felemelték szavukat a hagyományos taxisofőrök, akiknek érvelése szerint a közösségi szolgáltatás hátrányos versenyhelyzetet teremt számukra. Februárban Kijevben és Londonban, januárban Budapesten tüntettek a szolgáltatás ellen. Mexikóban is azt róják fel a Google óriáscéghez tartozó start-up vállalkozásnak, hogy megkárosítja a taxisokat.

Az Uber jelenleg nyolc mexikói szövetségi államban van jelen, hétfőn pedig bejelentette, hogy az ország további hat városában fog embereket szállítani - írta az MTI.

Top 0