• Krimi
Faktor

Taxisok vertek meg egy Uber-sofőrt

Brutálisan összevertek egy Uber-sofőrt pénteken hajnalban taxisok a XVIII. kerületben, a Balassa Bálint utcában. Az Index írt erről. Az autót egy férfi rendelte egy kocsma elé. Később, a Facebookon ő írta meg, mi történt. Még akkor is rugdosták a sofőrt, amikor a földre került.

Amikor az autó megérkezett, hat férfi megtámadta a sofőrt. A támadók közül kettő taxis volt. Először az autót rugdosták, a visszapillantót lerúgták, majd amikor a sofőr kiszállt, ütni kezdték. Megrepedt a bordája, betörték az orrát, közben végig az Ubert szidták. A sofőr elesett, de akkor is tovább rugdosták, amikor a földre került.

Napokig tüntettek a héten a taxisok az Uber ellen Budapesten.

Napokig tüntettek a héten a taxisok az Uber ellen Budapesten.

Valaki kihívta a rendőrséget, és el is fogták az egyik támadót, majd hamarosan azonosítottak egy másikat is. Négy embert még keresnek. A félholtra vert sofőrt a Merényi Kórházba vitték, ahonnan később saját felelősségére hazaengedték.

A sofőr úgy tudja, részeg volt az első férfi, aki a kocsijához lépett. Azt kérdezgette, elviszi-e valahová. Aztán amikor meglátta az Uber-alkalmazást, azonnal letörte a kocsi visszapillantó tükrét. A sofőr kiszállt, de akkor még öt részeg férfi is odament, és ütni kezdték.  Tehetetlen volt a túlerővel szemben.  Betörték az autója ablakait, megrongálták a karosszériát, és állítása szerint egy karkötőt is kiloptak a kocsijából. A rendőrségtől tudja, hogy az egyik támadó taxisnak nemrég vették el a jogosítványát ittas vezetésért.

Top 0