• Belföld
Faktor

Nincs semmi előrelépés: ugyanúgy trükköznek a taxisok, mint eddig

Még mind a mai napig előfordul, hogy pörgetik az órát, de az is, hogy egész egyszerűen nincs engedélyük a taxizásra.

Folyamatosan ellenőrzi a személytaxi-szolgáltatást a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt., és változatlanul jelentős számú jogsértést tapasztal - írja a Világgazdaság keddi számában a BKK tájékoztatása alapján.

Még mindig rengeteg a szabálytalanság.

Még mindig rengeteg a szabálytalanság.

Fotó: Mészáros Annarózsa

A trükközések köre az elmúlt évek során szinte semmit sem változott: az árdrágítás, az órapörgetés még mindig előfordul, és továbbra is vannak olyanok, akik úgy taxiznak, hogy hiányzik az ehhez szükséges jogosultságuk, esetenként a felszerelés sem felel meg az előírásoknak, sőt olyan vállalkozó is akadt, aki megtagadta az ellenőrzést.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A BKK tavaly több mint száz alkalommal tárt fel viteldíjjal kapcsolatos visszaélést az ellenőrzések során, emellett több mint százötven, a BKK által feldolgozott panaszbejelentés érkezett a taxis által kért túlzott viteldíjra. A jogosultság körében mintegy hetven alkalommal tártak fel hiányosságot - írja az MTI.

    A szabálysértések visszaszorítása érdekében (a meglévő jogszabályok alapján) szankcionálni kell az elkövetőket, és el kell tiltani a piactól azokat, akik nem oda valók - mondta Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke.

    Kommentek:

    Top 16