• Krimi
Faktor

Sorra erőszakolta utasait a taxis, korán szabadul

Elkábította, molesztálta, gyakran meg is erőszakolta a védtelen nőket a "Fekete Taxis" néven ismertté vált rém, John Worboys - lassan újra szabad emberré válik.

A 60 éves Worboys 2002 és 2008 között követte el Londonban a támadásokat fekete taxijában, és hiába tett rá panaszt 102 nő, csak néhány esetben indult vele szemben eljárás. Ezért a férfi 9 év után tavasszal már el is hagyhatja a börtönt, mivel az ügyészség úgy döntött: a többi ügyben nem emel vádat ellene. A bejelentést azonban hatalmas felháborodás követte, hiszen átszámítva Worboys csak hat hetet kapott minden egyes áldozata után, ami édeskevés ahhoz mérten, milyen szenvedést okozott rengeteg nőnek.

A Fekete Taxis a szórakozóhelyek környékén szedte fel – gyakran eleve ittas – áldozatait, legtöbbször direkt fiatal, a barátnőitől elbúcsúzó nőket szemelt ki magának. A Tony és Paul álneveken bemutatkozó férfi trükkje az volt, hogy a magányos női utasait megkínálta szénsavas üdítővel, amiben korábban altatót oldott fel. Ekkor megkérdezte tőlük, hogy szexelnének-e vele, néha pénzt is felajánlott, majd elhajtott egy kihaltabb területre, gumikesztyűt és óvszert húzott, és megerőszakolta kábult áldozatait. A rendőrség a nyomozás során megtalálta a fekete taxi csomagtartójában az „erőszakoló készletet”, benne több csomag óvszerrel, gumikesztyűvel és gyógyszerekkel, valamint különböző alkoholos üvegekkel - írja a Daily Mail.

A taxis mindig kedvesen, megnyerően viselkedett a fuvar megbeszélése közben a nőkkel, sokszor csökkentett árú vagy ingyenes szállítást ajánlott fel nekik, arra hivatkozva, hogy ő is abban az irányban lakik, és ez az utolsó útja aznapra. Worboys rendszerint trófeákat is gyűjtött áldozataitól, az otthonában több karkötőt is találtak a rendőrök, illetve egy noteszban vezette, hogy kivel mit tett – ebből kiderült, hogy a kedvencei a fiatal ügyvédek, újságírók és biztosítási ügynökök voltak, de az idősebbeket sem vetette meg.

Egy 20 év körüli nő vallomása szerint nem fogadta el az altatót rejtő italt, ezért a Fekete Taxis egy üveg vodkát nyomott a szájához, és ivásra kényszerítette a nőt. Egy másik nő pedig első gyereke születése után először volt barátnőivel szórakozni, de hazafelé Worboys taxijába szállt, mert a férfi ingyen fuvart ajánlott fel neki – őt is megerőszakolta.

Worboys-t 2009 márciusában ítélték el egy nemi erőszakos támadás, öt rendbeli szexuális zaklatás, támadási kísérlet és utasai 12 rendbeli elkábítása miatt. A tárgyalás során 14 áldozatot hallgattak ki tanúként, a taxis minden vádat tagadott.

Mielőtt taxizni kezdett volna, a férfi sztriptíztáncosként dolgozott, és pornófilmekben is szerepelt.

Kommentek:

Top 16