• Krimi
Faktor

Borzalom, mire vette rá saját apját a magyar asszony

A tatai asszony először leitatta a férfit, majd arra kérte, hogy ölje meg a lányát.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség felbujtóként, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés kísérlete miatt vádat emelt azzal az asszonnyal szemben, aki arra akarta rávenni az apját, hogy ölje meg a kislányát. A férfit védekezésre képtelen személy ellen elkövetett könnyű testi sértéssel vádolják.

Illusztráció.

Illusztráció.

Az I. rendű vádlottnak két kislánya van, a nagyobbik öt, a kisebbik három éves. Édesapja, a II. rendű vádlott az egyik rehabilitációs intézetben lakik, könnyen befolyásolható, de valószínűleg beszámítható. Az édesanya elhatározta, hogy ráveszi az apját a kisebbik lányának megölésére, ezért a férfit telefonon egy kitalált ürüggyel találkozóra hívta.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A vádlottak tavaly augusztus 13-án, Tatán találkoztak, ahová az anya babakocsival magával vitte a kisebbik gyermekét, majd sétálni indultak. Útközben egy boltnál az asszony sört, konyakot és bort vásárolt, hogy leitassa az apját. A férfi egy óra alatt megitta az összes italt és berúgott. Ekkor az asszony felszólította, hogy a kislányt fojtsa meg, azt állította apjának, hogy a gyermek nem az ő lánya. Ekkor egy fás-bokros részhez tolták a babakocsit, az asszony figyelte, jön-e valaki, közben a férfi a kislány nyakát kis erővel rövid ideig szorította, de amikor látta, hogy a gyerek arca kékülni kezd, a bűncselekményt önként abbahagyta.

    Mikor az asszony látta, hogy az apja nem tett eleget a kérésének, a férfit hazaküldte, és hívta a mentőket. A kislány nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de akár meg is halhatott volna.

    Az I. rendű vádlott cselekménye tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel, a II. rendű vádlotté három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az elkövetők büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Törvényszék fog dönteni - tájékoztatott Dr. Reszl Ildikó főügyész.

    Kommentek:

    Top 16