• Krimi
Faktor

Fahéjas kenyérre kényszerültek a tatai gyerekek, a szülők elhagyták őket

Kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat egy férfival és nővel szemben, akik 2014 és 2016 között a szülői kötelezettségüket súlyosan megszegve veszélyeztették két kiskorú gyermeküket.

A férfi és a nő kapcsolatából egy kisfiú és egy kislány született, akiket először közösen neveltek tatai otthonukban. Az asszony az együttélésük alatt házi munkát nem végzett, a lakást nem takarította, nem főzött, nem mosott, a gyermekeket a barátnőjére bízta, ő pedig elment otthonról.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Fotó: Mészáros Annarózsa

A férfi később egy másik nővel költözött össze, ezért az anya a tatai lakásból elköltözött, de a két kiskorú gyermeket otthagyta. A férfi is elhanyagolta a őket, közmű tartozásokat halmozott fel, nem adott pénzt ételre, ezért a gyerekek többször fahéjas kenyeret ettek, folyamatosan éheztek. Az apa ivott, az élettársával gyakran veszekedett, illetve őt többször életveszélyesen megfenyegette, ezért a nő elhagyta a férfit.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az édesanya 2016 januárjában a két gyermeket magával vitte a tatabányai lakásába, de nem jártak óvodába, illetve iskolába. A szülők a gyermekek lakcímének változását nem jelentették be az iskolába, óvodába. A kisfiú igazolatlan hiányzásokat halmozott fel, ezért az első osztályt meg kellett ismételnie.

    2016 áprilisában a gyermekek visszakerültek az apához, aki időközben szintén Tatabányára költözött. 2016 nyarán a gyermekek az anyánál nyaraltak két hétig, ekkor az asszony a kisfiú száját beragasztotta, mert a gyermek beszélgetése miatt nem tudott tévét nézni, illetve előfordult, hogy több órára bezárta és egyedül hagyta a lakásban.

    A szülők által elkövetett bűncselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - tájékoztatott Dr. Reszl Ildikó ügyész.

    Kommentek:

    Top 16