• Krimi

Tartozott: fizetés helyett leszúrta az idős férfit

Egy 35 éves dunaújvárosi férfit vádolnak azzal, hogy megölt egy 85 éves férfit még március elején. Két társa ellen is eljárást indítottak, akik segítettek neki.

A rendőrök szerint a 85 éves férfit a 35 éves P. Gábor ölte meg. 40 éves társa pedig segített neki és lopott is az idős férfitól. A két férfinek egy 35 éves M. Éva is segítette a bűncselekmények elkövetésében.

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

A 85 éves férfit március 9-én találták meg dunaújvárosi házában, a Batsányi utcában. Az idős ember akkor már halott volt. Az orvosszakértő szerint megölték.

A nyomozók a három elkövetőt azonosították és előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra. Mindhármukat kihallgatták, majd őrizetbe vették és előzetes letartóztatásukat kérték. Hármuk közül csak P. Gábor letartóztatását rendelte el a bíróság. Ő az idős férfitől rendszeresen vásárolt pálinkát, egy idő után nagyobb tartozása lett. Akkor ölte meg a férfit, amikor az kérte, hogy fizessen. P. Gábor késsel megszúrta az idős férfit, aki belehalt sérüléseibe.

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

Ezután P. Gábornak egy férfi és egy a nő segített, hogy megsemmisítse a bizonyítékokat. Elégették P. Gábor ruháját, amit a gyilkosság idején viselt. A kést és a gyilkos biciklijét pedig a folyóba dobták.

Mindhárman beismerő vallomást tettek a kihallgatáson. A rendőrök a nyomozást befejezték és vádemelést javasoltak az ügyészségen – írja a police.hu.

Top 0