• Tech
Faktor

Pár éven belül teljesen megváltozik a párválasztás: olyan lesz, mint a Pokémon Go

A telefonunk jelezni fogja, ha közelben olyan egyedülálló ember van, aki éppen kapcsolatot keres.

Léteznek olyan társkereső rendezvények, amelyeken színkódokkal jelezhetjük, hogy egyedülállók vagyunk, és hogy mennyire komoly kapcsolatra vágyunk.

A jövőben ez nemcsak a bulikon működhet így: elég lesz kilépni az utcára vagy beülni egy kávéra, és azonnal találhatunk kapcsolatra vágyó egyedülállókat.

Illusztráció.

Illusztráció.

Ezt Sean Rad, a Tinder egyik alapítója és vezérigazgatója mondta egy kaliforniai konferencián. Rad kifejtette, hogy a társkeresés alapjaiban megváltozhat, ha a meglevő applikációkat ötvözik azzal a technológiával, amit például a Pokémon Go-nál is használnak. Az ilyen alkalmazások digitális képekkel egészítik ki azt, amit a valóságban – mondjuk az utcán sétálva – látunk.

Vagyis a kiterjesztett valóság (augmented reality) és a mesterséges intelligencia jön a képbe. Ha valóban úgy lesz, ahogy a Tinder alapítója mondja, akkor hamarosan elég lesz egy vadidegen ember felé tartanunk az okostelefonunkat, és jelezni fogja, hogy az illető épp keres-e párt vagy sem.

Rad tisztában van vele, hogy „kicsit ijesztő”, amit a társkeresés jövőjéről mond, de elképzelhető, hogy a közeljövőben nem lesz szükség bulikba járni és szemezni a kiszemelt féllel, hanem elég lesz csak megkérdezni a telefon digitális asszisztensét a lehetőségekről, aki erre elmondja, hogy az utcában van két-három potenciális jelölt is, és másodperceken belül indulhat a randiszervezés – írja a 24.hu.

Kommentek:

Top 0