• Krimi
Faktor

Drámai jelenetet néztek végig a tarnalesziek: megpróbáltak lefejezni az utcán egy férfit

A támadó a fia miatt aggódott, és azt hitte, hogy a haragosa tudna tenni az érdekében valamit, csak nem akar.

Emberölési kíséret miatt emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség egy 62 éves férfi ellen, aki egy karddal próbálta lefejezni haragosát Tarnaleleszen. 

A vádlott fiának tavaly júliusban egy büntetőügy tárgyalásán terheltként kellett megjelennie. A férfi attól tartott, hogy gyermekét a bíróság nem hagyja szabadlábon. Egész nap ideges volt, ivott és fenyegetőzött, hogy a sértettet, akit – alaptalanul – nagy befolyású embernek tartott még aznap leszúrja, amiért vélt kapcsolatai dacára nem segített fián. A fenyegetőzést az érintett szóbeszédként hallotta ugyan a faluban, de nem vette komolyan. A vádlott napközben otthon is felkereste, próbált fia érdekében beszélni, de a sértett erélyesen elküldte őt.

Illusztráció.

Illusztráció.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Az apa hazament, ott pedig magához vette a falon dísztárgyként elhelyezett 70 centi pengehosszúságú kardot, elrejtette a ruhája alá és elindult a faluba. Útközben egy ház előtt észrevette az autójában várakozó sértettet, egyből odament hozzá és közölte vele, nem viccel, ha kell levágja a fejét.

  Haragosa ekkor sem vette komolyan a fenyegetést, merészen visszaszólt: "itt vagyok, vágd le a fejem". Erre a vádlott előhúzta a kardot és a leengedett szélvédőn benyúlva egy metsző mozdulattal a másik nyaka irányába vágott.

  A sértett maga elé kapta a karját, ezzel mentette meg az életét, mert a vágás így nem érte el a nyakát, csak a kezén okozott nyolc napon belül gyógyuló, vérző sebesülést. A történtek után az életét már joggal veszélyben érző férfi nagy sebességgel elhajtott a helyszínről.

  A Heves Megyei Főügyészség a végrehajtandó börtön mellett azt kérte, hogy a bíróság mellékbüntetésül tiltsa el a férfit a közügyektől, valamint kötelezze a 650 ezer forintot meghaladó bűnügyi költség viselésére - tájékoztatott az ügyészség.

  Kommentek:

  Top 16