• Kultúra
Faktor

Táncosból énekes

December 1-jén Majorosi Marianna és vendégei, köztük Presser Gábor a Zeneakadémia Solti Termében lép a színpadra az Akusztikus, autentikus sorozatban.

A békéscsabai születésű Majorosi Marianna pályája táncosként indult: a helyi Balassi Táncegyüttes és a szarvasi Tessedik Táncegyüttes után a Magyar Állami Népi Együttes táncosa, később a női tánckar vezetője lett. Életében a Magyar Táncművészeti Főiskola elvégzése után erősödött meg a népdalénekesi vonal. Bodza Klára kezei alatt érett igazán egyedi hanggá, amely adottságát már nem csak a tánckarban tudta kamatoztatni. Neve a Csík zenekar révén lehet ismerős, hiszen az együttes nyolc lemezén az ő hangja hallható. Említhetjük még vele kapcsolatban a Bekecs zenekart, a The Crazy Little Things zenekart, a Kunos Tamás neve alatt futó formációt, vagy éppen Csík János legutóbbi, személyes hangvételű lemezét, az Úgy élni, mint a fák címűt.

Meghívott vendégei közt lesz Presser Gábor, akit senkinek se kell bemutatni, a Csík zenekar tagjai közül Szabó Attila hegedűs, Makó Péter fúvós, illetve Barcza Zsolt cimbalom- és harmonikaművész, valamint Kuczera Barbara hegedűs, Rőmer Judit brácsaművész, Kökény Richárd gardonjátékos, Molnár Péter bőgős és Mackó Róbert hangtechnikus.

Majorosi Marianna. fotó: Mándi Emese

Majorosi Marianna. fotó: Mándi Emese

Majorosi Marianna pályatársaival, barátaival közös crossover örömzenéje a „kezdő” népzenehallgatók és profi zenészek számára is lelkileg feltöltő élményt ígér.

Top 0