• Külföld
Faktor

Sírva hagyta ott munkáját a fiatal tanár, tönkrement az élete

Egy kezdő általános iskolai tanár vallott arról, hogy már egy félév után sírásban tört ki, mert sosem ért haza este fél 7 előtt.

A 22 éves Eddie Ledsham otthagyta munkáját, és többé nem tanít nyolcéveseket, mert túl kemény érzelmi és pszichológiai kihívásnak találta azt. Az angliai Wallasey-ből származó fiatal az ilyen szintű túlórázást lehetetlennek tartja, és az irreális elvárások miatt sírt is.

Az évfolyamában csak egyetlen osztály volt, így az órákat neki kellett megterveznie, és nem tudta más tanárokkal megosztani az ötleteit. Hozzátette, hogy az egyetem sem készítette fel a valós munkára.

Minden nap fél hatkor kelt, és este fél hétig nem is ért haza, sokszor ő hagyta el az iskolát utoljára. Ebédidőben sem tudott beszélgetni kollégáival, mert rendszerint akkor is dolgozott. A túlterheltség végül oda vezetett, hogy a fiatal nem bírta tovább és felmondott.

Angliában a tanárok szeretnének fizetésemelést, és arra is felhívták a figyelmet, hogy létszámhiány van, mert egyre kevesebb a fiatal tanár és sokan hagyják ott a pályát – írja a Metro.

Kommentek:

Top 0