• Pénz
Faktor

Támogatásra lenne szükség a kazánállomány korszerűsítéséhez

A fűtő- és vízmelegítő rendszerek forgalmazásával foglalkozó Ariston Thermo Hungária Kft. vezetői szerint az átlagosan húszéves hazai kazánállomány korszerűsítéséhez állami támogatás adhatna lökést.

Az uniós szabályozás szerint 2016. július 1-jétől a magyarországi lakásokba is már csak kondenzációs kazánt és a legmodernebb technológiát lehet beszerelni. Ennek megfelelően a gyártók már nem adhatnak el olyan terméket, ami nem felel meg a szabályoknak, az olaszországi gyártói háttérrel rendelkező Ariston is felkészült a szabályváltozásra.

Ha csak a kazánt kell cserélni egy épületben, egy év alatt megtérül. Azonban, ha az egész rendszert át kell állítani (például konvektorról), és emiatt kéményt kell bélelni, ennek költsége rendkívül megterhelő egy átlag magyar háztartás számára.

Az Ariston Thermo Hungária Kft. az Ariston Thermo csoport tagja, 1998 óta van jelen forgalmazóként a magyar kazán- és vízmelegítő piacon. Rendelkezik egy kelet-európai logisztikai központtal, valamint 200 fős szervizhálózattal Magyarországon - írja az MTI.

Az Ariston Thermo a fűtő- és vízmelegítő rendszerek egyik piacvezető vállalata. A csoport termelésének több mint 40 százalékát 7 olaszországi üzeme végzi, bevételeinek 89 százaléka viszont külföldi piacokról származik. Az Ariston cégcsoport tavaly mintegy 7 millió terméket értékesített több mint 150 országban.

Top 0