• Külföld
Faktor

Támaszpontokat foglaltak el a terroristák

Az Emberi Jogok Szíria Megfigyelőközpontja azt mondta, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel szövetséges an-Nuszra Front több támaszpontot foglalt el az Nyugat támogatását élvező egyik ellenzéki csoporttól.

A londoni székhelyű civilszervezet a helyszínen lévő aktivistáktól, önkéntesektől és egészségügyi forrásoktól szerzi az információkat. Szerintük a terrorszervezet a 13. divízió nevű felkelő csoport sok tagját foglyul ejtette, fegyvereit pedig lefoglalta az éjszaka. A 13. divízió korábban a többi között amerikai páncéltörő fegyvereket is kapott.

Az an-Nuszra azzal vádolja a Szabad Szíriai Hadsereg kötelékében harcoló felkelőcsoportot, hogy megtámadta állásait Idlíb tartományban - írja az MTI.

Szíriában az utóbbi két hétben jelentősen csökkent az erőszak, mert a damaszkuszi kormány és a legtöbb fegyveres felkelő csoport is csatlakozott az orosz-amerikai megállapodással létrejött részleges tűzszünethez, ami az ENSZ által terrorszervezetként nyilvántartott csoportokra, így az an-Nuszrára és az Iszlám Államra nem vonatkozik.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16