• Krimi
Faktor

Dráma a budapesti otthonban: félt az idősektől az ápoló, ezért gyilkolt

A férfit már évek óta szorongás gyötörte. Senki nem tudja, hogy kaphatott munkát ápolóként.

Egyelőre senki sem tudja, hogy engedhették dolgozni ápolóként I. Tamást, aki 2015 augusztusában a vád szerint megfojtotta a magatehetetlen, védekezésre képtelen Irénkét a kamaraerdei idősek otthonában. Az ápoló 2014-ben kezdte a munkát. A férfi szorongott a munkahelyén, félt a szociális otthonban ápolt idősektől.

A munkanap végén, míg mások úgy mennek haza, hogy azt gondolják, végre pihenhetnek, addig én féltem a következő naptól, amikor újra dolgoznom kell

– mondta a tárgyalásán a Bors szerint a harminchárom éves férfi, akinél a szorongás nem a munkahelyén alakult ki, hanem már évekkel korábban.

A fiatal férfit 2007-ben utalta be háziorvosa a kórházba, mert már akkor súlyos szorongás kínozta. Ennek oka egy korábbi autóbaleset lehetett, amit I. Tamás okozott, és amiben megsérült akkori barátnője is. A férfi nem tudta feldolgozni, hogy kedvese miatta sérült meg, és megtébolyult.

Ezután többször kórházba vitték, és eleinte injekcióval, majd nyugtatókkal kezelték. A férfi később Budapesten helyezkedett el a szociális otthonban, ahol a munka miatt ismét súlyos szorongás alakult ki nála, ráadásul akkor ért véget párkapcsolata is. Sem a férfi főnöke, sem munkatársai nem tudták, hogy az ápoló folyamatos gyógyszeres kezelés alatt áll. Azt azonban még kezelőorvosa sem gondolta, hogy a férfi ölni is tudna.

Kommentek:

Top 0