• Külföld
Faktor

Tajvani földrengés: megvan az összes áldozat, 116-an haltak meg

Szombaton az utolsó áldozatot is kiemelték az egy héttel ezelőtti tajvani földrengésben összedőlt Tajnan városi toronyépület romjai alól. A természeti katasztrófában hivatalos közlés szerint 116-an haltak meg.

Fotó: Europress / Lam Yik Fei - Getty Images

Fotó: Europress / Lam Yik Fei - Getty Images

A romba dőlt toronyépületben 114-en haltak meg. Két embert pedig a település más területein öltek meg a rengés idején leszakadt, lehullott tárgyak. Egy hajléktalant még nem találnak, eltűntként tartják nyilván. 104 ember van kórházban.

Az utolsó holttest a toronyépület gondnokságának vezetőjéé volt. "Talán megvárta, míg mindenki távozik" - mondta a város polgármestere, amikor befejezettnek nyilvánította a mentést.

Pénteken több mint 30 holttestet találtak a romok alatt, köztük egy egymást ölelő fiatal párt. Beszámolók szerint a mentők könnyeik között próbálták az egyetemistákat szétválasztani. Korábban egy 10 napos csecsemőt holttestét is megtalálták, de néhány túlélőt, köztük egy 8 éves kislányt sikerült megmenteni a romok alól.

A holdújévet közvetlenül megelőző katasztrófa idején a 16 emeletes épületben sok lakó rokonaival volt együtt. A hajnali órákban a 6,4-es erősségű földrengés miatt csaknem 400 emberrel dőlt oldalára a ház. A legsúlyosabban érintett Tajnan városban több mint 10 épület dőlt romba vagy rongálódott meg súlyosan. A sérültek száma 550 körül van - írja az MTI.

Korábban őrizetbe vették a leomlott épület építtetőjét, egy ingatlanfejlesztő cég első emberét, és két másik vezetőt, akiket a felhasznált építőanyagok nem megfelelő minősége és az építés egyéb körülményei miatt gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítanak.

Top 0