• Külföld
Faktor

Tajvani földrengés: egymást ölelő pár holttestét találták meg a romok alatt

Már 112-re emelkedett a múlt szombati tajvani földrengés halálos áldozatainak a száma, és öt felnőttet még nem találtak meg a Tajnan városi toronyház romjai között. Több embert őrizetbe vett a rendőrség.

Fotó: Europress / Anthony Wallace - AFP

Fotó: Europress / Anthony Wallace - AFP

Pénteken több mint harminc holttestet emeletek ki a romok alól, köztük egy egymást ölelő fiatal házaspárt. A mentők a helyszíni beszámolók szerint könnyek között próbálták az egyetemistákat szétválasztani.

A holdújévet közvetlenül megelőző katasztrófa idején a 16 emeletes épületben nagy számban tartózkodtak az ott lakók rokonai is. A hajnali órákban a 6,4-es erősségű földmozgás következtében körülbelül 380 emberrel dőlt oldalára a lakóház – írja az MTI.

A legsúlyosabban érintett Tajnan városban több mint tíz épület dőlt romba, vagy rongálódott meg súlyosan. A sérültek száma közel 550 ember.

Korábbi információl szerint őrizetbe vették a leomlott épület építtetőjét, egy ingatlanfejlesztő cég első emberét, továbbá két másik vezetőt, akiket a felhasznált építőanyagok nem megfelelő minősége és az építtetés egyéb körülményei miatt gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítanak a hatóságok.

A mentési munkálatok során még sokáig túlélőket is találtak a romok alatt, többek közöttegy kiskutyát is, de az öt keresett személy túlélési esélyei a szakemberek szerint nagyon kicsik.

Top 0