• Külföld
Faktor

Különös szerződést kötött anya és fia, bíróság elé került az ügy

Húsz évvel ezelőtt írták alá, akkor még mindketten egyetértettek a feltételekkel. A fiú azonban később meggondolta magát.

A tajvani legfelsőbb bíróság arra kötelezett egy férfit, hogy fizessen az anyjának közel egymillió dollárt, mert az asszony felnevelte, és támogatta a fogászati oktatását.

Az anya még 1997-ben kötött szerződést az akkor 20 éves fiával. Abban állapodtak meg, hogy a fizetése 60 százalékával fogja támogatni anyját.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Az ügy azért került bíróság elé, mert a fiú végül nem fizetett. Azzal indokolta, hogy mégsem tartja helyesnek, hogy fizessen az anyjának, amiért felnevelte őt. A bíróság azonban hitelesnek és érvényesnek találta a szerződést. A fiú ugyanis nagykorú volt, amikor aláírta, és senki sem kényszerítette. Így most a büntetésekkel együtt fizetnie kellett az anyjának.

Az anya egyébként mind a két fiával kötött szerződéseket, miután elvált a férjétől. Azt mondta, több százezer dollárt költött fiai iskolázására, de attól tartott, hogy felnőtt korukban nem fogják támogatni őt. Az idősebb fiú végül újabb megállapodást kötött vele, már egy kisebb összegről. Öccse viszont nem akart fizetni.

A fiatalabb fiú azt mondja, évekig dolgozott anyja fogászatánál, és hozzájárult a bevételekhez, ezzel pedig letudta kötelességét. A bíróság nem értett egyet.

A tajvani törvények szerint mindenkinek kötelessége támogatnia idős szüleit, de az azért nem jellemző, hogy a szülők ezt perrel kényszerítsék ki – írja a BBC.

Kommentek:

Top 0