• Krimi
Faktor

Tagadták a migránsok, hogy rendőrökre támadtak Röszkénél

Hét migráns tagadta, hogy részt vett a tavalyi tömegzavargásban Röszkénél. Akkor a kerítést kidöntve jutottak át a magyar területre.

Az ügyészség kilenc szíriait és egy irakit - köztük egy nőt – vádol a határzár tiltott átlépésével és tömegzavargással. Tavaly szeptember 16-án ugyanis több száz migráns gyülekezett a Röszke-Horgos határátkelő szerb oldalán.

A Magyarországra belépni akaró, kezdetben békés tömeg egyre erőszakosabb lett, a kerítést megpróbálta kidönteni, majd néhányan kövekkel dobálták meg a magyar oldalon felsorakozott rendőröket. A tömegzavargás résztvevői kidöntötték a határt védő kaput, amelyen keresztül jogosulatlanul magyar területre léptek. Őket a rendőrök kiemelték a tömegből, majd őrizetbe vették.      A migránsok azt mondták: nem látták, hogyan nyílt ki a kapu, de többen is hallották, hogy azt skandálta a tömeg: "Thank you, Hungary!" (Köszönjük, Magyarország!). Ezután, amikor magyar területre léptek, a rendőrök elfogták őket. Tagadták, hogy követ dobáltak és megrongálták a kerítést vagy a kaput. Ketten azt mondták, hogy csak félre akarták pakolni a köveket az útból. A tárgyalás pénteken a többiek meghallgatásával folytatódik, írja az MTI.

Top 0