• Külföld
Faktor

Azt hitték, ragadozó áldozata lett, hűtőtáskába rejtve csempészte ki az állatkertből a bébiszurikátát

Az ausztrál állatkert szeptemberben akarta bemutatni az egy hónapos szurikátát.

Három embert letartóztattak, egyiküket szerdán el is ítélte a bíróság, mert elloptak egy szurikátabébit az ausztráliai Perth állatkertjéből.

Az állatkert szeptemberben az akkor egy hónapos rókamanguszta nyilvános bemutatására készült, de az ünnepség előtti napon az állatnak gondozói csak a hűlt helyét találták. Eleinte attól tartottak, hogy kiszökött, és lecsapott rá egy ragadozómadár. Ennek ellenére kihívták a rendőrséget, mert a lopást sem zárták ki.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A rendőrök két nappal később a 130 kilométerre fekvő Beverley városában bukkantak a kis állat nyomára. Az emlőslopás miatt három ember ellen emeltek vádat.

A 23 éves Jesse Ray Hooker ügyvédje a bíróságon úgy nyilatkozott, hogy védence egyszerűen "beleszeretett" az aranyos állatkába, ahogyan feléje szaladt az állatkertben, ezért kiemelte a kifutóból és egy hűtőtáskába rejtve hazavitte. Az autóban hazafelé feltekerte a hangerőt, hogy az akkor a lopásról még mit sem sejtő másik vádlott, Aimee Cummins ne hallja az állat sírását.

Hooker az ügyvédje szerint éppen vissza akarta adni a szurikátát az állatkertnek, amikor a rendőrség megtalálta. A bíróság 4000 ausztrál dolláros (824 ezer forint) bírságot szabott ki a férfira, vádlott-társa ügyében januárban hoznak ítéletet. A harmadik vádlott, aki ellen lopott tárgy birtoklása a vád, a jövő hónapban áll bíróság elé - írja az MTI.

Kommentek:

Top 0