• Külföld
faktor

Születésnapjukon ölték meg őket a terroristák

Egyre több embert azonosítanak a pénteki terrortámadások áldozatai közül. A Faktor is folyamatosan ad hírt az áldozatokról, korábbi írásainkat erről ide, idevagy ide kattintva is elérhetik.

A 45 éves David Perchirin 1994-ben végzett az egyetemen, és évekig újságíróként dolgozott, mielőtt újra beiratkozott volna az iskolába, hogy tanítói diplomát szerezzen. 2014-ben állt munkába egy párizsi általános iskolában. A Bataclan-beli péntek esti koncertre egy egyetemi barátjával, Cédric Mauduit-vel ment: mindketten meghaltak a terrortámadásban.

Hugo Sarrade Fotó: facebook

Hugo Sarrade Fotó: facebook

A 23 éves Hugo Sarrade szenvedélyesen rajongott a számítógépekért és a rockzenéért. Édesapjával töltötte a hétvégét Párizsban, a programjának a Bataclan-beli rockkoncert is része volt. Ott ölték meg a terroristák.

Hélene Muyal-Leiris Fotó: Twitter

Hélene Muyal-Leiris Fotó: Twitter

Hélene Muyal-Leiris sminkmester szintén a Bataclan klubban töltötte a péntek estét. Rokonai az interneten kértek segítséget a kereséséhez, de végül testvére megerősítette, hogy a halálos áldozatok között azonosították. Egy kisgyerek édesanyja volt.

Ludovic Boumbas Fotó: Twitter

Ludovic Boumbas Fotó: Twitter

A 40 éves Ludovic Boumbas egy csomagküldő szolgálat munkatársa volt. Congóban született, Lille-ben nőtt fel. Egy barátja születésnapját ünnepelte a La Belle Equipe bárban, amikor lecsaptak rájuk a terroristák. A baráti társaság egyik tagja jelentette be, hogy Boumbas meghalt a lövöldözés során.

Romain Feuillade Fotó: facebook

Romain Feuillade Fotó: facebook

A 31 éves Romain Feuillade Gilly-sur-Isere-ben nőtt fel. Azért költözött Párizsba, hogy a színészkén dolgozhassonn, de emellett működtetett egy éttermet is, A Les cent kilos-t. Feuillade-ot a La Belle Equipe bár tetőteraszán lőtték le a terroristák. Az étterme munkatársai bejelentették, hogy szerdán újra kinyitnak, és a jó hangulatot és az életörömöt fogják hirdetni. Feuillade-ról a szülővárosában is megemlékeznek, mint „hűséges barátról” és „tökéletes férjről”.

Cédric Gomet Fotó: Instagram

Cédric Gomet Fotó: Instagram

A 30 éves Cédric Gomet a TV5 Monde tévécsatornának dolgozott. A kollégái nagyon kedvelték, és Ryannek becézték, mert feltűnően hasonlított az amerikai színészre, Ryan Goslingra. A munkája mellett Cédric nagy rockzene-rajongó volt, gitározott is egy rockegyüttesben. Az Eagles of Death Metal pénteki koncertjén lőtték le a terroristák. Kórházba került, és később ott halt bele a sérüléseibe. A TV5 dolgozói egyperces néma csönddel emlékeztek rá, miközben az összes munkatárs Cédric fotóját tartotta a kezében.

Hyacinthe Koma Fotó: Twitter

Hyacinthe Koma Fotó: Twitter

A 34 éves Hyacinthe Koma Burkina Fasóban született. Felszolgálóként dolgozott a Les Chics Types nevű étteremben, amelynek ugyanazok a tulajdonosai, mint a La Belle Equipe-nek, ahol az egyik terrortámadás történt. Koma Halima Saadinak, a merényletek egy másik halálos áldozatának a születésnapját ünnepelte, amikor a terroristák lőni kezdtek rájuk. A baráti társaságból kettejükön kívül többen is meghaltak. Koma hűséges szurkolója volt a Paris Saint-Germain focicsapatnak, akik részvétüket nyilvánították a halála miatt. Koma családjának megsegítésére adománygyűjtés is szerveződött: több, mint 300 ember 13 ezer dollárt adott össze, hogy ebből fedezni lehessen a férfi temetésének költségeit.

Guillaume Le Dramp Fotó: Twitter

Guillaume Le Dramp Fotó: Twitter

Guillaume Le Dramp Cherbourg-ból származott, pultosként dolgozott Párizsban. A 33. születésnapját ünnepelte a La Belle Equipe bárban, amikor megölték a terrortámadásban. A barátai úgy emlékeznek rá, mint kivételesen jó humorú, vicces, kedves és segítőkész emberre.

Renaud Le Guen Fotó: facebook

Renaud Le Guen Fotó: facebook

Renaud Le Guen, Algers-ből, 9 éve dolgozott ugyanannál a nagy járműgyártó cégnél, ahová annak idején gyakornokként került. Jazz és a rock rajongó volt, a Bataclant ért támadásban halt meg. Le Guen már 12 éve élt együtt a párjával, Floriane Van de Kamppal Savigny-sur-Orge-ban. „17 évesen találkoztunk” – mondta Floriane. „Jövőre lett volna az esküvőnk.”

Bertrand Navarret Fotó: Twitter

Bertrand Navarret Fotó: Twitter

A 37 éves Bertrand Navarret Capbretonban élt, ácsként dolgozott, és emellett szenvedélyes szörfös volt. Szülővárosában, Tardes-ban eredetileg közjegyzőnek tanult, mert édesapja és nagybátyja is közjegyzők voltak. De annyira vonzotta a szörfözés és a fa megmunkálása, hogy végül pályát módosított emiatt. Párizsba mindössze néhány napra jött, látogatóba. Péntek este elment a Bataclanba pár barátjával a koncertre. Szemtanúk szerint az elsők között volt, akiket kivégeztek a terroristák.

Sebastien Proisy Fotó: Twitter

Sebastien Proisy Fotó: Twitter

A 38 éves Sebastien Proisy az édesapja halála óta a Párizs közelében lévő Noisy-le-Grand-ban élt az édesanyjával. Gazdasági hadviselés szakon végzett, de 2003-ban újra beiratkozott az egyetemre. Korábban az Európai Parlamentben is dolgozott, Brüsszelben, majd egy jogi irodánál helyezkedett el. Nemrégiben indította el saját vállalkozását. Éppen üzleti vacsorán vett részt egy étteremben, amikor a terrortámadás történt. Halála után a környezetében úgy emlékeztek meg róla, mint „egy munkamániás emberről, aki hihetetlenül kedves, intelligens, nagylelkű, elragadó személyiség volt”.

Véronique Geoffroy de Bourgies Fotó: facebook

Véronique Geoffroy de Bourgies Fotó: facebook

Az 54 éves Véronique Geoffroy de Bourgies valaha modell volt, de később újságírói karrierbe kezdett. Dolgozott a Madame Figarónak és a Vogue Homme-nak is. Egykori kollégái melegszívű, csodás humorú, mindig életvidám nőként emlékeznek rá. Néhány évvel ezelőtt felhagyott az újságírással, hogy egy humanitárius szervezetet működtethessen, amelyet ő maga alapított. Azt mondják róla, hogy híres volt pozitivitásáról és jó hangulatáról. Párja, Stéphane Kínában volt, amikor az asszonyt, aki a barátaival vacsorázott a La Belle Equipe-ben, megölték a terroristák. A férfi Kínából azt írta, hogy a jótékonysági szervezet tovább működik majd Véronique emlékére. Az asszony két gyerek édesanyja volt.

Victor Munoz Fotó: Twitter

Victor Munoz Fotó: Twitter

A 25 éves Victor Munoz a Párizsi Üzleti Főiskolára járt, halálhírét a főiskola erősítette meg. Munoz Barcelonában született, és szenvedélye volt az utazás. Egy ideig Prágában is élt. Az édesanyja alpolgármester Párizs tizenegyedik kerületében: itt ölték meg a fiát a terroristák, amikor a La Belle Equipe bárban ült péntek este.

Lucie Dietrich Fotó: Instagram

Lucie Dietrich Fotó: Instagram

Lucie Dietrich tervezőgrafikus Párizsban élt. Éppen a barátjával sétált az utcán, amikor egy autóból tüzet nyitó terrorista rálőtt és megölte. A bátyja, Emmanuel Dietrich erősítette meg a halálhírét, amelyhez egy régi családi fotót csatolt. A képen Lucie-t kicsi gyerekként a karjában tartja az édesanyja. Emmanuel Dietrich, aki Svájcban él, és karórák készítésével foglalkozik, bejelentette, hogy a testvére emlékére különleges, korlátozott számban gyártott karórákat fog kiadni családtagoknak és közeli barátoknak.

Anna és Marion Pétard Lieffrieg Fotó: Instagram

Anna és Marion Pétard Lieffrieg Fotó: Instagram

Anna és Marion Pétard Lieffrieg nővérek voltak, Anna 24, Marion pedig 30 éves. Chailles városából származtak, ahol a polgármester megerősítette a halálhírüket, és bejelentette, hogy virrasztással emlékeznek meg a testvérpárról. Marion zenész volt, fuvolán játszott, Anna pedig tervezőgrafikusként dolgozott. Családjukat a környéken mindenki jól ismeri, édesapjuk a helyi hentes, a család gyászáról pedig 84 éves nagyapjuk nyilatkozott az újságoknak. A nővéreket akkor ölték meg a terroristák, amikor a Le Petit Cambodge étterem teraszán ülve vacsoráztak péntek este.

Thibault Rousse Lacordaire Fotó: facebook

Thibault Rousse Lacordaire Fotó: facebook

A 37 éves Thibault Rousse Lacordaire Párizsban született és élt. Pénzügyi ellenőrként dolgozott, már 14 éve ugyanaz a cég volt a munkahelye. Kollégái még mindig nem tudják elhinni, hogy igaz lehet a halálhíre, amelyet a Bataclant ért támadás után tettek közzé.

Pierre-Antoine Henry Fotó: facebook

Pierre-Antoine Henry Fotó: facebook

Pierre-Antoine Henry szintén azok közé tartozott, akiket a családjuk még hosszú ideig keresett a Bataclant ért támadás után. Végül az unokatestvére jelentette be a halálhírét: „Megölték a világ legkedvesebb emberét”- mondta. Henry mérnökként dolgozott, és Versailles-ban élt a családjával: két kislánya van.

A 24 éves tervezőgrafikus, Caroline Prénat Lyons-ban élt. Ő is a Bataclan klubot ért támadás egyik halálos áldozata. Egy családtagja a részvétnyilvánításokra válaszolva azt írta a fiatal nő közösségi oldalán, hogy Caroline mosolyogva halt meg. „Nem volt ideje meghallani vagy meglátni a terroristákat. Nem volt ideje megijedni. Boldog volt.”

Top 0