• Belföld
Faktor

Születésnapjára készült a fiatal apuka, aki a pesti buszmegállóban vesztette életét

A férfi családjához igyekezett, amikor a tragédia történt.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Egyetlen pillanat alatt két család élete is tönkrement abban a balesetben, amelyben tíz ember megsérült, két férfi pedig meghalt hétfő délután. Mint azt megírtuk, a Dózsa György úton haladó Mercedes kabrió belerohant egy utcából kikanyarodó Citroënbe, amely az ütközéstől a közeli megállóba csapódott.

A megállóban álló, 23 éves M. Dávid azonnal meghalt. A 37 éves K. Péter éppen hazafelé tartott kisfiához, amikor a tragédia történt. Ő a Citroën anyósülésén utazott.

Még nem fogtuk fel teljesen, ami történt. Peti már hazafelé mehetett munkából. Mindig azonnal elindult, hogy otthon lehessen a feleségével és a kisfiával, a családja volt a mindene

– mondta a Blikknek Péter egyik barátja.

"Hihetetlen kedves, céltudatos srác volt, a halála pedig váratlan és igazságtalan – mondta el a Blikknek a másik áldozat, Dávid egyik ismerőse. – Pár hónapja talált rá a szerelem, azóta szinte elválaszthatatlanok voltak a barátnőjével, már bizonyosan készültek Dávid születésnapjára, az ugyanis a baleset után hat nappal lett volna" – mondta szomorúan.

A baleset körülményei egyébként kérdésesek. Bár tanúk szerint a Mercedest vezető Richárd nagy sebességgel, a piroson rohant át, ő állítja: a lámpa zöld volt. A rendőrség egyelőre senkit nem gyanúsít az ügyben, Richárdot tanúként hallgatták meg. A férfire műtét vár, neki a bokája sérült meg.

Kommentek:

Top 16