• Belföld
Faktor

Sztrájkolnak a miskolci sofőrök

Sztrájkolnak a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. dolgozói. A szakszervezetek a beígért, de elmaradt tavalyi béremelést, az évek óta visszatartott prémiumot, a diszkrimináció megszüntetését, valamint a rendszeres egyeztetést akarják kikényszeríteni.

A villamos- és buszmegállókban több a várakozó utas, ugyanakkor a közlekedésben nincs fennakadás. Az MVK már február 14-én közzétette a sztrájk alatt érvényes menetrendeket. A járatok kétharmada közlekedik, ugyanakkor napközben lesz olyan busz - főleg Miskolc külső részein - amelyre egy órát kell majd várni.

Zelenka László, a sztrájkbizottság elnöke az MTI-nek azt mondta: sokan támogatják a sztrájkot, a tömegközlekedést pedig természetesen biztosítják a dolgozók. Szerinte a cég vezetése törvénytelenül teszi, hogy a nem sztrájkoló dolgozókkal plusz járatokat indít el.

A Miskolci Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság kedden, nem jogerősen elutasította a munkáltató kérelmét, hogy nyilvánítsa jogellenesnek a sztrájkot. Az MVK Zrt. az MTI-nek azt mondta: nem fogadja el a bíróság nem jogerős döntését, fellebbez ellene.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16