• Külföld

Sztrájkol a Lufthansa

Délután kettő órától sztrájkolnak a Lufthansa légiutas-kísérői. Frankfurtban és Düsseldorfban kezdődik a munkabeszüntetés. A sztrájk a magyarországi  járatokat is érintheti.

Forrás: Europress - Getty Images/Scott Olson

Forrás: Europress - Getty Images/Scott Olson

Az szakszervezet szerint egy hétig tart a sztrájk, és csak akkor lesz vége, ha „sziklaszilárd" ajánlatot kapnak a Lufthansa vezetésétől. A szakszervezet, az Ufo vezetője, Nicoley Baublies elmondta, hogy úgy szervezik a munkabeszüntetést, hogy a vezetés ne tudjon ellene tenni. Hogy mennyire lesz intenzív a sztrájk, a vezetéstől függ, tesznek-e jogi lépéseket.

„Minden utasnak arra kell felkészülnie, hogy járata kimarad"

- mondta Baublies.

A sztrájk csak az anyavállalatot érinti, ezért a Germanwings, a Eurowings, az Austrian Airlines és a Swiss zavartalanul működik. A vita a korai nyugdíjról és az öregségi nyugdíj feltételeiről folyik. A Lufthansa csak a már náluk dolgozók esetében akarja elfogadni a követeléseket, az új dolgozóknak viszont csak alacsonyabb nyugdíjat biztosítana. Az új dolgozók a vezető frankfurti tőzsdeindex, a DAX kosarában szereplő cégekéhez hasonló feltételekkel dolgozhatnának. – írja az MTI.

Top 0