• Belföld
Faktor

Sztrájkolnak a mentősök, követelik a béremelést

Bértárgyalásra hívják az Országos Mentőszolgálat főigazgatóját, a mentőket pedig utcára május 31-én - mondta el a Népszavának a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének (MOMSZ) elnöke.

Kusper Zsolt arról számolt be, hogy a MOMSZ szombaton közös elnökségi ülésen tárgyalt a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezetével (RKDSZ) a május végére tervezett demonstráció részleteiről.

Illusztráció.

Illusztráció.

Hozzátette, hétfőn levelet írnak Csató Gábornak, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának, mielőbbi egyeztetést kérve. A céljuk, hogy a szolgálatnál dolgozók megkapják a korábban már májustól ígért 60 százalékos béremelést.

Kusper Zsolt úgy tudja, ezt az összeget az ágazati béremelésen felül kapták volna a dolgozók. Ezért hökkentek meg, amikor a mentők napján Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere csak tízszázalékos többletről és azt is csak januárra időzítve beszélt - mondta. Ezért május 31-én 14 órától demonstrációt tartanak az Országos Mentőszolgálat Markó utcai székháza előtt.

A Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ) viszont továbbra is a tárgyalóasztalnál kíván eredményeket elérni, így ők nem vesznek részt a másik szakszervezet által május végére meghirdetett tüntetésen – írja az MTI.

Kommentek:

Top 0