• Külföld
Faktor

Egy percet sem dolgoznak - nem tudni, meddig tart a reptéri dolgozók sztrájkja

A barcelonai reptér dolgozói magasabb béreket szeretnének. Már korábban is volt munkabeszüntetés egy-egy órára, de most 24 órás sztrájkba kezdtek.

Meghatározatlan időre egész napos sztrájkot kezdenek hétfőn a barcelonai reptér biztonsági dolgozói, poggyászátvilágítói - közölte vasárnap Dolors Bassa, Katalónia munkaügyekben illetékes regionális felelőse.

Elkezdődött a sztrájk. Fotó: Europress - AFP/Lluis Gene

Elkezdődött a sztrájk. Fotó: Europress - AFP/Lluis Gene

Bassa közvetít az alkalmazottak és az őket foglalkoztató magáncég között. Elmondta, hogy vasárnap a dolgozók leszavazták munkáltatójuk végső javaslatát, és magasabb béreket követelnek.

A poggyászok átvilágítói augusztus eleje óta már többször sztrájkoltak, de csak napi néhány órán át. Ekkor is hosszú sorok alakultak ki a repülőtéren, ezért sokan lekésték repülőgépük indulását. Hétfőn nulla órától 24 órás munkabeszüntetés indult meghatározatlan időre.

A dolgozók a béremelés mellett létszámuk bővítését is követelik. A barcelonai El Prat repülőtéren a schengeni határellenőrzés szigorítása óta időről-időre hosszú sorokban ácsorognak az utasok a biztonsági kapuknál, mivel a vizsgálat a korábbinál alaposabb és több időt vesz igénybe, a gördülékenyebb ellenőrzéshez viszont több ellenőrre lenne szükség – írja az MTI.

Kommentek:

Top 0