• Külföld
Faktor

Őrült okból ment bíróságra, megjárta a nő

Komoly kártérítést akart bezsebelni, de végül neki kell fizetnie.

Egy ír üzletlánc egyik boltjában vágta meg az ujját egy ennisi nő, mikor üveges szószt akart venni - azonban az üveg összetörött, és egy szilánk megsebezte Maria McDonagh bal kisujját. A nő a sebesüléséért az üzletet hibáztatta, és egészen a bíróságig vitte az ügyet - írja az Independent.ie.

McDonagh azt állította, hogy mikor 2014 februárjában 2 éves unokaöccsével a boltban vásárolt, a tésztaszószos üveget már törötten emelte le a polcról.

"Éles fájdalmat éreztem az ujjamban, és az üveg kicsúszott a kezemből. Reflexből utánakaptam, de a földre zuhant. Ahogy lenéztem a kezemre, azt láttam, hogy csupa vér, és sokkot kaptam."

A nő állítása szerint annyira megijedt, hogy nem is nyúlt hozzá az üvegcserepekhez, hanem azonnal egy eladót keresett. Elmondta, hogy a sebét össze kellett varrni, és az ujját azóta sem tudja kiegyenesíteni.

A történetének azonban ellentmond az üzletvezető vallomása: a férfi szerint az üveg összetörése után a sápadt McDonagh nem győzött bocsánatot kérni, amiért kiejtette a kezéből és összetörte a terméket. A férfi nem is gondolt arra, hogy az esetnek jogi következményei lehetnének, hiszen akkor a vásárló rögtön közölte, hogy ő volt a hibás, és ekkor még szó sem esett hibás üvegről. Másnap azonban már a nő ügyvédje telefonált.

Bár McDonagh azt állította, hogy sosem beszélt a bolt vezetőjével, a bíró mégis úgy döntött, hogy az üzletlánc javára ítél az ügyben, és a teljes perköltség kifizetésére kötelezte a nőt.

Kommentek:

Top 0