• Külföld
Faktor

Több tini is meghalt a gyógyszertől, amit az orvos írt fel nekik

A szorongásgátlókat könnyű túladagolni, a szülők ezért figyelmeztetni szeretnék a többieket.

Már két halálos áldozata is van egy szorongáscsökkentő gyógyszernek Angliában. Lucy Currannak a háziorvosa írta fel a bétablokkolók csoportjába tartozó propranolol tartalmú tablettát, amely a boncolási jegyzőkönyv szerint a 16 éves lány halálát okozta.

Nem ő volt azonban az egyetlen áldozata ennek az készítménynek: a szintén 16 éves Britney Mazzoncini ugyanennek a gyógyszernek esett áldozatául még 2016-ban.

A két tini tragikus halála arra sarkallta az angliai egészségügyet, hogy vizsgálják felül a gyógyszer embereken való alkalmazását – írja a Mirror.

Toni Giugliano, a skóciai mentális betegségeket kutató központ orvosa úgy nyilatkozott: "Tisztán látszik, hogy az elmúlt években megnőtt a mentális betegségekkel küzdők száma. Rá kell jönnünk, meg kell értenünk, hogy mi okozza ezt. Ha az alternatív megoldások hiánya, akkor nagy bajban vagyunk."

Ez a készítményt már korábban is kapcsolatba hozták több halálesettel, illetve véletlen túladagolással is - például Észak-Írországban.

Lucy Curran és Britney Mazzoncini gyászoló szülei most azt szeretnék elérni, hogy minél többen tisztába legyenek ennek a tablettának a veszélyeivel, és hogy az orvosok megfelelően hívják fel páciensek figyelmét a súlyos mellékhatásokra és kockázatokra.

Kommentek:

Top 0