• Krimi
Faktor

Szörnyű rémtett Szabolcsban: megerőszakoltak egy 81 éves asszonyt

Most ítélték el azt a férfit, aki részegen megerőszakolt egy idős asszonyt. A nő belehalt a sérüléseibe.

Nem jogerősen tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék pénteken azt a férfit, aki a vád szerint ittasan bántalmazott egy idős nőt Kántorjánosiban, majd erőszakoskodott vele.  Az asszony a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Képünk csak illusztráció

Képünk csak illusztráció

A törvényszék megállapította: a 56 éves vádlott 2002. október 4-én késő este részegen távozott egy kántorjánosi italboltól, ahol a rokonaival volt. Útközben eszébe jutott, hogy az egyik házban egy idős asszony lakik egyedül.

Átugrott a ház kerítésén, a nyitott ajtón bement a szobába, ahol a 81 éves nő hálóruhában feküdt. A vádlott minden szó nélkül odament hozzá, többször arcon és állon ütötte, majd közösülni próbált vele. Ezután eldöntötte, megöli, hogy elkerülje a felelősségre vonást, ezért testével ránehezedett, illetve rátérdelt az áldozat nyakára és a mellkasára.

A nyomozást 2004-ben felfüggesztették, nem volt gyanúsítottjuk. Ám 2015 novemberében ismét megnyitották az aktát, ugyanis a rendőrök látókörébe egy háromfős társaság került, amelynek R. József is tagja volt. A férfi a kihallgatásán – néhány hónappal később – beismerte tettét.

A bírósági tárgyalásokon a vádlott a sokszor egymásnak ellentmondó vallomásaiban csak a szexuális erőszakot ismerte be, megbánást nem mutatott.

Az ítélethirdetésen ismertetett indoklásban elhangzott, az orvosszakértői vélemény szerint az asszony halálát a bántalmazás következtében elszenvedett sérülések, traumás sokk és keringési elégtelenség okozta.

Az ítélet ellen a vádlott és védője elsősorban felmentés, másodsorban enyhítés miatt fellebbezett. A per a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik - írta a 24.hu.

Kommentek:

Top 0