• Sport
Faktor

Szörnyű tragédia történt, a 18. születésnapján halt meg a sportolónő

A fiatal lány a születésnapján lett öngyilkos. Hihetetlen tehetségnek tartották.

Ellie Soutter, akire az angol snowboardozás jövőbeli sztárjaként tekintettek, éppen azon a napon vesztette életét, amikor betöltötte 18. életévét.

Úgy tudni, öngyilkos lett, jóllehet a bajnok snowboardosnak hatalmas reményei voltak: képviselni szerette volna országát a következő téli olimpián, 2022-ben, Beijingben. Ráadásul mindössze három héttel ezelőtt értesítették őt arról, hogy Új-Zélandon is versenyezhet a következő szezonban.

Ellie Soutter, aki a Francia Alpokban élt, szerdán hunyt el az Egyesült Királyságban, ahová azért ment édesapjával, hogy ellátogassanak egy esküvőre - írta a Daily Mail.

A snowboardos édesapja egy könnyfakasztó Facebook-bejegyzésben is megemlékezett lányáról, aki éppen, hogy betöltötte 18. életévét:

"Ez a kegyetlen világ tegnap elvette tőlem a lelki társamat és legjobb barátomat az ő 18. születésnapján. Annyira büszke voltam arra a gyönyörű, fiatal nőre, aki lett belőle. Ellie, jobban fogsz hiányozni, mint képzelnéd. Nyugodj békében, kis bajnok!" - írta az édesapja a közösségi oldalon, s arra kérte az embereket, hogy támogassák a Samaritans nevű öngyilkosságokat megelőző szervezetet.

A British Ski & Snowboard csapata szerint Ellie egyike volt az ország legnépszerűbb snowboardosainak: a snowboard cross nevű versenyszámon kívül részt vett a freeride-ban is. Például ő volt az, aki a csapatból egyedüliként szerzett bronz érmet a 2017. évi téli európai ifjúsági olimpiai fesztiválon.

Kommentek:

Top 0