• Belföld
Faktor

Munkahelyén vesztette el karját Erzsébet, mégsem kapott kártérítést

A nő szerint a szőlészetben mindenki tudta, hogy baj van a présgéppel.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Másfél órán keresztül küzdöttek a 62 éves D. Ferencné Erzsébet életéért, miután egy rosszul működő szőlőprésbe szorult a jobb karja. A bajba jutott karját azonban nem lehetett megmenteni, könyöktől amputálni kellett.

A nő hosszú évek óta dolgozott már a szőlészetben, ahol a baleset érte, nem volt olyan munka, amit ne tudott volna elvégezni. Nem volt ez másképp a préseléssel sem.

Erzsébet szerint a szőlészetben mindenki tudta, hogy baj van a présgéppel, szóltak is a főnöküknek, érdemben azonban semmi nem történt. Nem volt mit tenni, amikor a szerkezet elakadt, Erzsébet felmászott a tartály tetejére, kinyitotta az ajtót, és megpróbálta kézzel megszüntetni a dugulást, ami miatt a lé nem tudott kifolyni a tartályból.

Abban a pillanatban, amikor benyúltam, a prés elindult, a tárcsa pedig elkapta a kezem, és többé nem bírtam kihúzni. Ordítottam a kolléganőmnek, hogy állítsa le a gépet, iszonyatos fájdalmat éreztem. Az egyetlen szerencsém az volt, hogy egy gerenda elszorította a kezem, csak ezért nem véreztem el

– folytatta történetét a nő. Amikor a mentők kiérkeztek, még magánál volt Erzsébet, aztán elájult. Azt utólag tudta meg, hogy a karja szétroncsolódott részét már nem lehetett visszavarrni.

Mivel munkáltatója csak egyszerűsített munkaszerződéssel jelentette be a nőt, azután sem rokkantsági segély, sem táppénz nem jár - írja a Blikk. A legnagyobb megdöbbenés azonban akkor érte, amikor kiderült, hogy főnöke sem akar semmilyen mértékű kártérítést fizetni neki. Most kártérítésért perlik a munkáltatót.

Kommentek:

Top 0