• Külföld
Faktor

Szabályosan szolgaként használta diákjait egy egyetemi professzor, szó nélkül belementek a hallgatók

24 éve vezette az egyetem farmakológiai intézetét.

Sokat kell dolgozni, hogy valaki tudós lehessen. Egy indiai származású professzor azonban szélsőséges szintre emelte a hallgatók dolgoztatását az Egyesült Államokban. A The Kansas City Star kiderítette, hogy a tanár pincérnek, takarítónak, kutyaszitternek használta a diákjait.

Ashim K. Mitra kansasi egyetem orvostudományi karának tanára azzal élt vissza, hogy sok indiai származású diákban él még a tanárok iránti eltúlzott tisztelet. "Indiában, ha egy tanár mond valamit, akkor megteszed" - nyilatkozott az egyik diák. Mások arról meséltek, hogy kertészkedniük kellett a tanár házánál, vagy éppen bútorokat cipelniük.

Mitra 24 éve vezeti az egyetem farmakológiai intézetét, volt olyan indiai diák, akit azzal fenyegetett, hogy ha nem csinálja meg, amit kér, akkor kirúgatja az egyetemről, és kitoloncoltatja az országból is.

Az egyetem más tanárai szerint a visszaélések nem voltak ismeretlenek az egyetem vezetése előtt sem, de mivel Mitra jó névnek számít a szakterületén, több mint 7 millió dollárnyi támogatást nyert már el általa az egyetem.

Kommentek:

Top 0