• Krimi
Faktor

Lövések dördültek Budapesten, megszökött egy fegyveres rab a tárgyalásról

A rendőrök gyorsan elkapták.

Pénteken délben egy fegyveres rab szökött meg a Fővárosi Törvényszékről - értesült az Index. Úgy tudjuk, egy büntetőügy tárgyalásán egy vádlott elvette az őr fegyverét, a pisztolyt az őr fejéhez szorította így menekült ki az épületből, majd egy autót is szerzett.

Egy szemtanú szerint egy szürke Suzukiba ült bele, ezután az őrt elengedte. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az autó vezetőjét is elengedte-e.

Olvasóink szerint hatalmas rendőri készültség a város északi részében, a Dózsa György út - Váci úton mindenhol golyóálló mellényes rendőrök állnak, és az Árpád hídon is ékalakban két rendőrautó áll, és Pestről Budára csak egy sávon lehet átkelni.

A 24.hu információi szerint a rabot a XV. kerületben, a Nyírpalota út-Szentmihályi út kereszteződésénél kapták el nemrég, hatalmas a rendőri készültség a környéken. Úgy tudni, lövések is dördültek.

Frissítés:

Az elítélt, akire garázdaság és rongálás vétsége miatt a törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetést szabott ki jogerősen, az ítélethirdetést követően, a kézbilincs felhelyezésekor dulakodni kezdett a büntetés-végrehajtási őrrel. A dulakodás során az elítéltnek sikerült megszereznie az őr fegyverét és lábbilinccsel a lábán kimenekült a tárgyalóteremből - írja az MTI.

Az eljáró bírói tanács időközben a történtekről értesítette a Fővárosi Törvényszék biztonsági szolgálatát, amelynek egyik tagját a menekülő elítélt fegyverrel túszul ejtette. A tússzal kimenekült az épületből, és fegyverével megállásra kényszerített egy autót.

Ezt követően az elítélt a túszt elengedte, majd beszállt a kocsiba és a sofőrrel együtt elhajtott a helyszínről - írták. Hozzátették: a törvényszéken senki sem sérült meg.

A foglyot erőszakos bűncselekmények miatt korábban már elítélték, és jelenleg is jogerős büntetését töltötte más bűncselekmény miatt - olvasható a közleményben.  

Kommentek:

Top 0