• Külföld
Faktor

Szokatlan rekord, 12 nap eltéréssel hozta világra ikreit egy nő

Alig négy héttel az első baba megszületése előtt tudta meg, hogy terhes.

Rekordot döntött egy 32 éves brit nő, miután 12 nap eltéréssel adott életet ikreinek, ami a leghosszabb időeltérés két iker megszületése között, Angliában. A Manchesterben élő Vicky Green a terhessége 26. hetében volt, amikor világra hozta Presley nevű kisfiát, de a szülés leállt, mielőtt testvére, Paisley megszülethetett volna.

Green azt mondta, hogy alig négy héttel Presley megszületése előtt tudta meg, hogy terhes, miután a menstruáció megszűnését eleinte a stressznek, és nem egy esetleges terhességnek tudta be. Aztán csinált egy terhességi tesztet, majd egy újabb sokk érte, amikor az orvosi vizsgálatok alatt kiderült, hogy ikreket vár.

Mindössze két hete volt arra, hogy megeméssze a hírt, amikor idő előtt szülni kezdett - írja a 24.hu a helyi hírekre hivatkozva. A manchesteri St. Mary kórház orvosai megpróbálták leállítani a szülést, de nem jártak sikerrel, így a nő koraszülöttként életet adott egyik gyermekének. Majd ezután leálltak a szülési fájdalmak, és az orvosok hazaküldték, mert a második gyermekkel minden rendben volt.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Azonban Green elkapott egy fertőzést, és emiatt az orvosok 12 nappal az első szülés után császármetszéssel világra segítették Presely ikertestvérét is. A ikerpárt bent tartották a kórházban, hogy megerősödjenek, és végül öthónaposan engedték őket haza. Green elmondása szerint mindketten egészségesek.

    A legnagyobb időkülönbség két iker megszületése között 87 nap, egy óra és 45 perc volt. Ezt a rekordot 2012-ben állította be egy 33 éves ír nő, Maria Jones-Elliot. A legrövidebb idő pedig 22 perc és 976 másodperc volt, ami egy kanadai nő, Amanda Dorris nevéhez fűződik, aki 2017-ben adott életet ikreinek.

    Kommentek:

    Top 16