• Sport
Faktor

Szívszorító vallomás: így halt meg Attila hegymászás közben

"Aztán éreztem, hogy a kötél laza, és rájöttem, hogy a sziklák elvágták, és ő valahol eltűnt."

Ahogy azt megírtuk, életét vesztette a 40 éves magyar hegymászó, Gyetvai Attila az Alpokban. Az Index munkatársának nyilatkozott az áldozat skót mászótársa, aki elmondta, a tragédia nagyfalas mászás során történt.

Nagyon biztosan haladt felfelé. 12:56-kor hatalmas sziklahullás hangjait hallottam. Ekkor már kívül volt a látókörömön [mivel egy szűk kéményben mászott, ahova oldalról nem lehetett belátni]. Hallottam a sziklákat, és a kiáltását, majd megjelentek a sziklák és őt is megpillantottam. Azt hiszem, 5-10 köbméternyi szikla zuhanhatott le, némelyik darab hatalmas volt.A kötél megfeszült, ő azonban elhallgatott, gondoltam nekiverődött a kémény falának, és elájult. Aztán éreztem, hogy a kötél laza, és rájöttem, hogy a sziklák elvágták, és ő valahol eltűnt. Ekkor hívtam a hegyimentőket, akik jöttek, és kimentettek arról a helyről

– mondta a skót.

Földes András azt írta, hogy a rendelkezésre álló információk alapján a baleset nem emberi hiba és nem is felelőtlenség következménye, hanem a kiszámíthatatlan körülmények okozták.

Kommentek:

Top 0