• Belföld
CsR

Szívszorító: titokban lépett le a magyar apa, így hagyta magára beteg kislányát

Az apa azt ígérte, hogy a donorja lesz májbeteg kislányának, ám a műtét előtt eltűnt. Azóta sem került elő.

A nagykállói, most 4 éves Szilvási Lilla májában egy nyolccentis daganatot találtak az orvosok, amikor 1 éves volt. Ezért azonnal megkezdték a kezelését, majd meg is műtötték.

"Nagyon féltünk, mert egy súlyos betegségről volt szó. Kemoterápiák sorát kapta. Itthon nem merték megműteni, mivel a daganat a máj mindkét lebenyére kiterjedt" – mondta a Borsnak a kislány édesanyja. A család Németországba, Kielbe utazott, ahol 2014 január­jában vállalták Lilla speciális műtétjét. Az ekkor egyéves kislány donorja az édesapja lett volna.

"Az orvosok már elvégezték a szükséges vizsgálatokat, és készültek a műtétre. Lilla édesapja azonban ekkor váratlanul cserben­hagyta a családunkat. Valószínűleg megijedt és lelépett. Azóta nem is tudunk semmit róla.

Teljesen összetörtem, a húgom utazott ki, és tartotta bennem a lelket. Szerencsére a műtét jól sikerült. A négy és fél órás beavatkozás során a mája kétharmadát el kellett távolítani, de a szervezete ezt is elviselte" - mondta az anya. A kislány 2 éve tünetmentes, ám ahhoz, hogy gyógyultnak nyilvánítsák még 3 évnek el kell telnie.

Kommentek:

Top 0