• Külföld
CsR

Szívszorító pillanat: élve húzták ki a romok alól a fejjel lefelé beszorult kislányt

Egy 10 éves kislányt mentettek ki Pescara del Tronto-ban, mert a földrengés miatt a romok alá szorult. A mentőcsapat kezdetben egy poros lábat vett észre, hatalmas öröm volt számukra, amikor sikerült élve kiszabadítaniuk a fejjel lefelé beszorult gyereket.

Örömteli pillanat volt a mentőcsapat tagjai számára, amikor sikerült kimenteni egy 10 éves kislányt élve a romok fogságából Pescara del Tronto városában Olaszországban.

A gyerek fejjel lefelé szorult be, a tűzoltók

egy poros lábacskát vettek észre a romok között. Odaszaladtak, majd elkezdték eltakarítani a törmelékeket, az egyikük felkiáltott: életben van.

Végül a gyereket sikerült kimenteni, kórházba vitték, úgy tűnik nincsenek súlyos sérülései.

159-re emelkedett az Olaszország középső részét sújtó földrengés halálos áldozatainak száma. A mentőcsapatok folyamatosan dolgoznak, romok alatt rekedt túlélők után kutatnak a 6,2-es erősségű földrengés által leginkább sújtott településeken, Amatricében, Accumoli városkában, valamint Arquata és Pescara del Tronto területén.

Az eltűntek közül sokan egy Amatricében összeomlott hotel romjai alatt lehetnek. A település polgármesterének közlése szerint a hotelnek mintegy hetven vendége volt, de eddig csak hét ember holtteste került elő. A DailyMail információi szerint köztük van

egy 11 éves fiú is, aki kezdetben még adott életjeleket, ám a mentőcsapat tagjai már csak a holttestét találták meg.

A RAI olasz állami televízió szerint Pescara del Tronto faluban több mint 100 embert keresnek. A BBC brit közszolgálati média úgy tudja, csak Accumoli területén 150 embert tartanak számon eltűntként.   

Kommentek:

Top 0