• Külföld
Faktor

Szitává lőtte a The New York Timest a blogger, fegyverekkel pózolt a politikuscsalád

Tovább forrnak az indulatok Amerikában a fegyvertartás kérdése körül. Míg Barack Obama és több napilap ismét a szigorítás mellett érvelt, többen egészen extrém módon adtak hangot ellenvéleményüknek. Egy republikánus politikus például karácsonyi üdvözlőlapon pózolt állig felfegyverzett családjával, egy konzervatív blogger pedig pisztollyal mondta el, mit gondol a New York Times fegyverellenes álláspontjáról.  

Az amerikaiak feladata, hogy megvédjék Amerikát. Mi csak egy átlagos amerikai család vagyunk

– írta a Facebookon Michele Fiore az üdvözlőlap alá, amelyen egy karácsonyfával, mosolygó szeretteivel és egy rakás lőfegyverrel szerepel.

Forrás: Michel Fiore/Facebook

Forrás: Michel Fiore/Facebook

Az eddig sem volt titok, hogy a nevadai képviselőnő teljesen a szabad fegyvertartás mellett áll, ám most az egész világ tudomást szerezhetett róla: a bizarr ugyan kép pár nap alatt bejárta a közösségi oldalakat és a nemzetközi sajtót. Eddig csaknem ötezren osztották meg a Facebookon, ahol sok támogató kommentet és rengeteg kritikát is kapott.

A New York Times sem úszta megAhogy mi is megírtuk, a New York Times szombaton történelmi állásfoglalásban szólította fel az amerikai politikusokat a fegyvertartási törvény szigorítására. Az ugyan sejthető volt, hogy nem mindenki fog egyetérteni, de egy republikánus blogger annyira felbosszantotta magát az ügyön, hogy fegyvert fogott és nemes egyszerűséggel szitává lőtte az újság címlapját.

(Kép forrása: Erick Erickson/Instagram)

(Kép forrása: Erick Erickson/Instagram)

Ezt gondolom a New York Times szerkesztőségi állásfoglalásáról. Az USA legsúlyosabb terrortámadását szenvedte el szeptember 11 óta, erre a lap válaszként ki akarja csavarni a fegyvert a törvénytisztelő állampolgárok kezéből. Menjenek a francba!

írta a képek alá, ha valaki számára még nem lett volna világos, mi a véleménye az ügyről.

Barack Obama szerint a San Bernardo-i mészárlás csak egy újabb emlékeztető volt arra, hogy Amerikában túl könnyű fegyverhez jutni. „Nem tudunk minden tragédiát megelőzni, de nem kéne ilyen könnyűvé tennünk a potenciális terroristák és bűnözők számára, hogy fegyverhez jussanak, amit aztán amerikai polgárok ellen használhatnak” – mondta az elnök.

Top 0